Putovanje u Italiju 6. – 12. 7. 2020.


1.DAN
Split – Dubrovnik – Bari
Okupljanje na dogovorenom mjestu o čemu ćemo Vas obavijestiti pisanim putem. Preuzimanje ukrcajnih karata i ukrcaj na brod za Bari. Noćenje na brodu – na aviosjedalima, uz mogućnost nadoplate (na upit, prema raspoloživosti) za ležaj u kabinama. (NB, AS)

2.DAN
Bari – Pietrelcina – Cassino
Iskrcaj s broda i vožnja autobusom do Cassina. Na putu do Cassina, mjesta benediktinske opatije, zaustavit ćemo se u Pietrelcini rodnom mjestu sv. Padre Pia. Obilazak njegovog doma, crkve krštenja (sv. Misa). Nakon osvježenja nastavljamo vožnju prema našem smještaju u okolici Cassina. Dolazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje. (D,R,V,N)

3.DAN
Monte Cassino
Doručak. Odlazak u Monte Cassino u kojem je od 543. boravio sv. Benedikt i u kojem se nalaze njegove relikvije, kao o relikvije sv. Skolastike i sv. Grgura Velikog. Slavlje sv. Mise te razgled bogate zbirke u muzeju nekada najbogatijeg samostana. Slobodno za molitvu, odmor i osvježenje. Slijedi slavlje večernje molitve sa monasima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,R,V,N)

4.DAN
Monte Cassino – Subiaco
Doručak. Odlazak iz Cassina u Subiacu. Dan ćemo provesti u Subiacu blizu izvora rijeke Aniene – mjestu na kojem Neron pretvara rijeku u tri jezera na kojima gradi palaču. Subiaco je mjesto gdje je sv. Benedikt proveo prvih 20 godina svog života. Posjet samostanu Sacro Speco – spilja u kojoj je svetac živio isposničkim životom prije samog osnivanja monaške zajednice posvećene sv. Klementu Rimskom. Na tom području je osnovano još 12 samostana. Unutar zidina samostana nalaze se zidovi oslikani freskama koje opisuju čuda i događaje iz života sv. Benedikta. Posjet svetištu i slavlje sv. Mise. Slobodno za osobnu molitvu. Slijedi posjet samostanu sv. Skolastike. Povratak u hotel. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D,R,V,N)

5.DAN
Subiaco – Norcia
Doručak. Vožnja prema Norci uz zaustavljanje za osvježenje. Norcia – rodno mjesto sv. Benedikta i sestre blizanke sv. Skolastike. Upoznavanje benediktinske zajednice I karizme te slavlje sv. Mise. Benediktinska zajednica, potaknuta riječima sv. Benedikta, je obnovila izradu rukotvorina, nabožnih predmeta I proizvodnju hrane I piva prema starim recepturama. Ručak I obilazak centra grada te posjet monahinjama benediktinkama. Vožnja prema Foligno, uz zaustavljanje za osvježenje. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D,R,V,N)

6.DAN
Foligno – Loretto – Ancona
Doručak. Posjet svetištu sv. Anđele Folignske majke I redovnice. Sv. Misa, slobodno za molitvu ispred neraspadnutog tijela svetice ‘’učiteljice teologa’’. Odlazak u pravcu Loretta sa zaustavljanjima za osvježenje. Po dolasku u marijansko svetište Loretto koje su pohodili brojni sveci, slavlje sv. Mise i razgled nazaretske kućice Svete Obitelji te posveta obitelji. Slobodno vrijeme za osobnu molitvu i kupnju. Odlazak prema trajektnoj luci Ancona uz zaustavljanja za osvježenje. Ukrcaj na trajekt i polazak prema Splitu (u 19.45 h). (D,R,NB)

7.DAN
Ancona – Split
Po dolasku u Split ( u 7.00 h ujutro) iskcaj u trajektnoj luci.

Link za rezervaciju: https://ichtisonline.com/putovanja/split-dubrovnik-pietrelcina-foligno-monte-cassino-loreto/
Lozinka: ŽNJAN2020
Gotovinska cijena: 3390 kn

Cijena uključuje
prijevoz trajektom na relaciji Dubrovnik – Bari i Ancona – Split s uključenim brodskim pristojbama (266 kn) i uključenim aviosjedalima
4 noćenja na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima s 3*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
razglede gradova i ulaze u gradove prema programu
vodiča/pratitelja
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV

U cijenu nije uključeno
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji)
ležaj u kabini na brodu (220 – 500 kn po osobi za oba smjera, ovisno o tipu i raspoloživosti kabine)
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
ulaznice

Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
*FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Brodske pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja broda
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice 3 mjeseca
PREPORUČUJEMO! Putno zdravsteveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja (110 kn – doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije!)