OBAVIJEST O MISNIM SLAVLJIMA TEMELJEM PREPORUKA HBK

Draga braćo i sestre!
U četvrtak, 23. travnja 2020. god., Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku kojom se dopuštaju vjerska okupljanja od 2. svibnja 2020. god., čija je obustava bila donesena odlukom Stožera civilne zaštite od 19. ožujka 2020. god.

Oci biskupi su donijeli odluke i preporuke, prema Odluci Stožera civilne zaštite, iz ljubavi i odgovornosti prema vjernicima i društvenoj zajednici u kojoj živimo, osobito prema najugroženijima.

Pismo je bilo dostupno na svim portalima i u medijima, te nema potrebe da istoga prosljeđujemo ovim putem, a istoga možete pronaći na web stranici naše Nadbiskupije.

Naša crkva ima vanjski razglas, te je time omogućeno praćenje sv. Mise i iz dvorišta crkve, za one vjernike koji neće ulaziti u crkvu.
Vrata crkve biti će stalno otvorena, a na ulazu će biti postavljena dezinfekcijska sredstva. Svi smo već upućeni u preporuke nadležnih institucija, te se nadamo da ćete se i na misnom slavlju pridržavati svih navedenih preporuka, a sve u cilju očuvanja zdravlja bližnjega i osobnog zdravlja.

Također vas molimo da svi oni vjernici koji spadaju u rizične skupine i dalje ostaju kod kuće, a kao i do sada, za vrijeme ove pandemije u svim našim misnim molitvama nalaze se vaše molitve i nije moguće da slavimo svetu misu, a da se u istoj ne sjetimo svakog župljanina.
Isto tako, u bratskoj ljubavi, molimo sve župljane da savjesno i odgovorno postupaju, te da ukoliko sumnjate na mogućnost zaraze zbog kontakta s oboljelima, ili postoji sumnja u neke od svima poznatih simptoma, postupe na način kako nas je poučio sam naš Gospodin, da nas vodi ljubav prema bližnjemu.

Za vrijeme nedjeljnih misnih slavlja, koja će se održavati po redovitom raspredu (9:30, 11:00 i 19:00) imati ćemo prigodu za sakramenta sv. Ispovijedi.
Na ulazu u crkve biti će postavljene košarice za milostinju, a sve prema preporukama nadležnih institucija.

Sve vjernike koji zbog ove situacije u svojoj savjesti smatraju da ne mogu ili ne trebaju ići na misu, dijecezanski biskupi, oslobađaju dužnosti sudjelovanja na nedjeljnoj svetoj misi i potiču ih da prijenos svete mise prate putem radija, televizije ili društvenih mreža. Također oci biskupi potiču vjernike na duhovnu pričest tako da sebi posvješćuju stvarnu Kristovu prisutnost u euharistijskim prilikama i bude želju za sjedinjenjem s Njim.
Dok u ovo uskrsno vrijeme razmatramo otajstvo Kristove slavne pobjede nad smrću i nad grijehom, sjetimo se onih koji proživljavaju teške trenutke neizvjesnosti, straha i panike i budimo im blizu sa svojom molitvom, žrtvom i ljubavlju.

Sve vas stavljamo pod moćni zagovor naše nebeske majke Gospe od Milosrđa i svetoga Lovre.
U Kristu vam odani i u svakodnevnoj misnoj žrtvi povezani sa svima vama, vaši
Don Domagoj i don Ante