Ljubljena sestre i braćo na Žnjanu

Na dobro Vam došlo porođenje Kristovo!

Neka Vas Bog ispuni svakim blagoslovom i mirom u nadolazećem vremenu! Ispunio Vas Duh Sveti radošću i ljubavlju! Blažena Djevica Marija neka Vas stalno prati svojim milim pogledom! Sveti Josip Vam bio na pomoći u svemu što časno poduzimate! Anđeli Božji bdjeli nad Vama i čuvali Vas na svakom koraku! Neka se Vaše kuće napune životom i obiljem. Neka Vam sve ide na dobro!

Jednom našem bratu ukazala se Gospa u snu. Mnogo je trpio u sebi, u obitelji i okruženju. Gospa mu je rekla: Ne čudi se ničemu što se oko tebe događa! Nakon toga, brata je obuzela radost koja ga više nije napustila.

I naša Gospa je u tijelu imala mnoga trpljenja. U Nazaretu joj je prijetilo kamenovanje. U Betlehemu je trpjela od odbačenosti. U Egiptu je trpjela od neimaštine. A u Jeruzalemu joj se srce kidalo kada je gledala svoga Sina „sred gorčina“. Ona je to sve doživljavala s mirom koji nadilazi ljudsko shvaćanje. Nije se čudila i nije nikoga sudila. Sve je prepuštala Onomu koji sudi žive i mrtve.

Dok budemo pravili jaslice, molimo Josipa i Mariju, molimo Isusa, da nam dade mir usred raznih nevolja. Molimo se i anđelima koji se brinu za naš mir. Oni nam govore ono što su govorili Josipu i Mariji: Ne bojte se! Mir na zemlji ljudima dobre volje. Tko ima Boga, ima i budućnost. Tko nađe Boga, našao je sve! Vjerujmo anđelima. Vjerujmo u Nebo. U Oca nebeskoga. Bog je sišao na zemlju. Mi smo u Njemu. On je s nama.

Ponovimo Gospine riječi iz ukazanja: Ne čudimo se ničemu što se oko nas događa! Radujmo se u Gospodinu. Budimo dobre volje. Otvoreni Bogu. Otvoreni ljudima.

Vaš don Ante, župnik

Božićna ispovijed: petak 22. prosinca

10.00-11.00; 16.30-18.00 za sve vjernike

20:00- za sve vjernike

BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINOVO

«Mala Polnoćka» u 20:00 sati

«Velika Polnoćka» u 23:00 sata

Danje mise: 9:00 i 11:00 sati

SV. STJEPAN, utorak,26. prosinca

9:00 i 11:00 sati

NEVINA DJEČICA, četvrtak, 28. prosinca

18:00 sati –Blagoslov djece i Božićni darovi

SVETA OBITELJ I SILVESTROVO, nedjelja 31. prosinca 9:30, 11:00 i 19 misa zahvalnica

NOVA GODINA – SVETKOVINA BDM

10:00 sati i 19 sati

BOGOJAVLJENJE – SV. TRI KRALJA

9:30 i 11:00. Blagoslov vode

Blagoslov obitelji počinje na blagdan sv. Ivana, a raspored možete pratiti na web stranici župe.