Božić 2023

Predragi Kristu vjernici,
Sretan Božić! Želja nam je da ovaj usklik dopre do svih vas, do vaših svakidašnjih života, tamo gdje su vaši voljeni, vaše obitelji, vaš posao, uzduž naših ulica i širom našega grada, jer je Gospodin došao živjeti među nas, došao je u našu povijest, postao je jedan od nas.
Božić nas podsjeća da Gospodin dolazi i utjelovljuje se u našim životima i našim životnim sredinama, posebice tamo gdje su tuga i patnja. Upravo smo tamo pozvani naviještati Evanđelje i reći da je Gospodin uz nas, da nam je blizu i onda kad smo ‘umorni i opterećeni’.
Duboki smisao Božića, ono što doista slavimo taj dan, jest vjernost Gospodinova, njegova stalna prisutnost u našim životima: Gospodin je uvijek vjeran, kada nam je toliko dobro da mislimo da nam nije potreban, ali i u rastresenosti nedaćama vlastitog života. Gospodin nas ne zaboravlja, ne ostavlja nas, On je prisutan. Božić nas svake godine podsjeća da je On tu za nas. Za svakog od nas.
Isus koji dolazi predstavlja nam lice Boga koji nas ljubi, koji nas traži, koji nam dolazi u susret i koji preuzima naše poteškoće. Bog nam pruža svoje ruke, a to su ruke malenog Djeteta u štalici. Ne bojmo se djece, neka u našim kućama uvijek ima mjesta za njih.
Želio bih da naše čestitke i sigurnost Boga koji je blizu dopru do svih ljudi koji ovih dana neće moći biti s nam u misnom zajedništvu, onima koji ne mogu sudjelovati u radosti slavlja jer su bolesni, stari ili iz drugih razloga. Želio bih da sigurnost vjernosti Gospodina Isusa s osobitim suosjećanjem i ljubavlju, poput melema koji ublažava rane, dopre do onih koji doživljavaju situacije nelagode, boli, potlačenosti i poteškoća.
Neka do nas dopre anđelov navještaj u svetoj noći i ulije nam nadu: ‘Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin!’
Sretan Božić svima!
Vaši don Ante i don Domagoj

BOŽIĆNA ISPOVIJED: srijeda 20.12. (9.00-10.00, 16.30-18.00 i 20.00-21.00)
BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINOVO
Mala ponoćka u 19:00 i 21:00 sati
Velika ponoćka u 23:00 sata
Danje mise: 9:30 i 11:00 sati
SVETI STJEPAN: 9:30 i 11:00 sati
NEVINA DJEČICA: 18:00 sati- u našu župu dolaze Tri kralja koji će donijeti darove našoj djeci
SILVESTROVO – STARA GODINA 18:00 sati – misa zahvalnica
NOVA GODINA- SVETKOVINA BDM 10:00 i 19:00 sati
BOGOJAVLJENJE – TRI KRALJA 9:30, 11:00 i 19:00 sati (blagoslov vode)

NAPOMENA: Za vrijeme blagoslova obitelji, svetu misu radnim danom slavimo u 8:00 sati (jutarnja). Blagoslov obitelji počinjemo na blagdan sv. Ivana apostola od Glavice- Buzovi, Pazdigradska 8 te Vinogradska ulica. Pratite tijek blagoslova obitelji na web stranici i instagramu naše župe.